Acțiune de amploare a DIICOT: 23 de de persoane pentru contrabandă cu ţigări şi spălare de bani

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a 23 de persoane, suspectate de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani.

În cauză a fost deschis un dosar care vizează o grupare transfrontalieră. S-a pus sechestru pe 622 de autovehicule, 357 de terenuri şi 50 de imobile. 

”La data de 14.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani”, anunţă, miercuri, DIICOT.

Reţinerile vin în urma celor 157 de percheziţii pe raza judeţelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi a municipiului Bucureşti, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, 3 arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro şi 35.880 de dolari.

”Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale”, a mai precizat DIICOT.

Cei 23 de inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, marţi, 157 de percheziţii, în municipiul Arad şi în alte 8 judeţe, la un grup infracţional, transfrontalier, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

Ţigările, luate din Ucraina sau Republica Moldova, din cauza preţurilor mici, erau vândute în mai multe state. Doar în Marea Britanie s-au confiscat ţigări pentru care accizele erau de 10 milioane de lire.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI