Tulpina indiană a Covid-19 se răspândește rapid în România. O familie întreagă din Bacău, infectată

Tulpina indiană a coronavirusului, denumită „Delta”, a început să se răspândească și în România. Ieri, au fost confirmate în Iași zece persoane cu această tulpină.

Este vorba despre trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, cu vârste de 42, 61 și 68 de ani. Și o familie întreagă din județul Bacău este contaminată cu noua tulpină, după ce s-a reîntors din Norvegia.

Familia vizată este formată din din șase membri, printre care și un copil de 3 ani, scrie bzi.ro.

„Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș».

Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău.

Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI