Criză pentru turismul internaţional. Raport ONU

Turismul internaţional se află într-o perioadă de criză din cauza pandemiei de Covid-19. ONU estimează că acest sector al economiei nu îşi va reveni până în 2023.

Turismul internațional va stagna în acest an, ceea ce va provoca pierderi de până la 2.400 de miliarde de dolari, arată un studiu publicat miercuri de ONU.

Conform acestui raport, elaborat de Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) şi Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), vaccinarea împotriva COVID-19 şi certificatele sunt vitale pentru a restabili încrederea în turismul internaţional, care asigură venituri importante pentru multe ţări, în special mici ţări insulare care se bazează pe sectorul turismului pentru locuri de muncă.

Conform Reuters, în 2020, sosirile de turişti internaţionale au scăzut cu 73%, comparativ cu nivelul din 2019, provocând pierderi de 2.400 miliarde de dolari turismului şi sectoarelor asociate, se arată în raportul citat.

„Perspectivele pentru acest an nu sunt mult mai bune. Primele trei luni ale anului au fost din nou proaste, nu am avut prea multe călătorii”, a spus Ralf Peters, directorul diviziei de analiză de la UNCTAD. „Există aşteptări referitoare la o anumită revenire în a doua jumătate a anului, cel puţin pentru America de Nord şi Europa într-o anumită măsură(…)Turismul internațional este la nivelul din urmă cu 30 de ani, ne-am întors în anii ’80”, a adăugat Ralf Peters, care a spus că meritul pentru această relansare revine vaccinării, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI