Papa Francisc susține un preot care apără persoanele LGBT: Sunteţi preot pentru toţi bărbaţii şi toate femeile

Papa Francisc i-a trimis o scrisoare de mulțumire și susținere preotului iezuit american James Martin, cel care sprijină persoanele LGBT+.

În acest context, Papa Francisc i-a scris o scrisoare preotului James Martin, căruia îi transmite că îi mulțumește pentru „zelul pastoral și talentul de a fi aproape de oameni”.

 „Vreau să vă mulţumesc pentru zelul vostru pastoral şi talentul vostru de a fi aproape de oameni, cu apropierea pe care a avut-o Iisus şi care reflectă proximitatea lui Dumnezeu”, se arată în scrisoarea Suveranului Pontif, scrisă de acesta de mână, în limba spaniolă, și postată pe Twitter de părintele Martin.

În opinia Suveranului Pontif, Dumnezeu îi iubește pe fiecare dintre copiii săi. Papa Franisc a avut această reacție după ce părintele Marin a organizat, recent, o conferință online pe tema sprijinului pentru persoanele homosexuale. Acest gest i-a adus critici mari părintelui Martin, dar nu și din partea lui Papa, conform France 24.

 „Sunteţi preot pentru toţi bărbaţii şi toate femeile, aşa cum Dumnezeu e tată pentru toţi bărbaţii şi toate femeile. Mă rog să continuaţi astfel, fiind aproape, plin de compasiune şi tandreţe”, i-a mai scris Papa Francisc preotului James Martin.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI