Declarație controversată a unui mare șef de stat: „Persoanele transgender sunt dezgustătoare”

Președintele Cehiei, Milos Zeman, consideră că persoanele transgender sunt dezgustătoare. El a făcut această declarație halucinantă în cadrul unui interviu televizat.

Președintele ceh este cunoscut pentru declarațiile sale controversate în toată lumea. Întrebat despre legea din Ungaria care interzice promovarea homosexualității și a schimbării de sex, Zeman a dat un răspuns șocant.

„Dacă îţi faci operaţie de schimbare de sex, practic te automutilezi. Orice operaţie este un risc, iar persoanele transgender mi se par dezgustătoare”, a declarat Zeman pentru CNN.

Legea din Ungaria a fost criticată puternic de opoziţia din această țară, de organizaţii de apărare a drepturilor omului şi de multe state membre ale UE.

La summitul UE de săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte i-a cerut omologului său ungar Viktor Orban să respecte drepturile LGBT sau să iasă din blocul comunitar.

Mai mult de jumătate dintre cele 27 de ţări membre ale UE s-au opus legii, însă Cehia nu se numără printre ele.

Zeman este de părere că a condamna legea ar însemna un amestec în treburile interne ale unei ţări. În Cehia, preşedintele are puteri executive limitate, însă Zeman şi predecesorii săi au avut o influenţă puternică asupra dezbaterii publice.

Zeman este de asemenea cunoscut pentru simpatiile sale pentru Rusia şi China şi a criticat imigraţia din ţările musulmane.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI