STUDIU: Informații noi despre Sars-CoV-2! Când ar fi apărut primele cazuri de infectare cu acest virus

Atunci când s-a auzit de un virus care se va răspândi în toată lumea, adică la sfârșitul lunii decembrie 2019, cu toții am știut că este vorba despre o infecție apărută în China în acea perioadă.

Se pare că de-a lungul pandemiei, oamenii de știință au făcut mai multe studii din care a reieșit că, de fapt, nu știm multe despre apariția virusului Sars-CoV-2.

Conform unei analize publicată în PLOS Pathogens, primele cazuri de infectare cu coronavirus au apărut în China, cel mai probabil la începutul lunii octombrie și mijlocul lunii noiembrie 2019. Se pare că noul coronavirus s-a răspândit în lume mult mai devreme decât se credea inițial.

Primul caz a apărut probabil la 17 noiembrie, potrivit cercetătorilor, într-un studiu din publicaţia PLOS Pathogens.

În mod oficial, primele cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la începutul lui decembrie 2019, în oraşul Wuhan din centrul Chinei.

Aceasta este şi viziunea pe care o are echipa de oameni de ştiinţă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care se ocupă cu studierea originii pandemiei de COVID-19. Aceștia spun că ipoteza conform căreia coronavirusul ar fi fost creat în laborator și scăpat dinr-o greșeală nu este plauzibilă.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI