Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță: Tulpina indiană Delta va deveni dominantă. Când vor începe să crească iar cazurile de infectare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că tulpina indiană a coronavirusului are capacitatea de a deveni dominantă în România. Conform OMS, la nivel global, tulpina Delta va provoca 90% dintre cazurile de Covid-19, până la finalul lunii august.

În România s-au înregistrat deja 44 de cazuri de infectare cu tulpina Delta, însă ceea ce este mai îngrijorător este că aceste cazuri diagnosticate cu tulpina Delta par de origine autohtonă, nu sunt cazuri de import și nu au un istoric epidemiologic clar, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

„Chiar dacă în acest moment în România situația epidemiologică este una foarte bună, este important să continuăm să ne vaccinăm pentru a ne asigura acel nivel de imunitate colectivă suficient de crescut încât să prevenim o răspândire accelerată a acestei infecții. Datele din Marea Britanie arată o transmitere accelerată în rândul persoanelor nevaccinate și al persoanelor care nu au fost vaccinate cu schema completă (două doze de vaccin, cu excepția vaccinului Johnson&Johnson – n.red.)”, spune Valeriu Gheorghiță.

În afara femeii de 72 de ani care a murit astăzi, primul deces provocat de tulpina indiană în România, dar care suferea și de comorbidități, încă o persoană, tot din județul Argeș, care a fost infectată cu tulpina indiană este internată în acest moment la ATI, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI