Ce spune premierul Florin Cîțu despre ivazia șobolanilor din București: Responsabilitatea aparține autorităților locale

Șeful Executivului, premierul Florin Cîțu, a vorbit în urma ședinței de Guvern despre imaginile care apar în spațiul public cu zeci de șobolani „plimbându-se” pe străzile Capitalei. El spune că responsabilitatea deratizării în București aparține autorităților locale.

“Este o urgență, dar este una a aleșilor locali, a celor care au ales să administreze Bucureștiul și trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcina cu care oamenii i-au votat. Este, din punctul meu de vedere, dacă este vorba de buget, dar până acum n-a discutat nimeni cu noi că ar avea nevoie de buget, asta este ce putem face. Nu a venit nimeni la noi cu propunere de act normativ care să simplifice lucrurile, de aceea responsabilitatea este la autoritățile locale.

Dacă autoritățile locale doresc sprijinul nostru și putem să-l dăm și avem cadrul legal, bineînțeles că ne vom implica”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă consideră o urgență problema șobolanilor din București și dacă poate interveni Guvernul cu un act normativ.

Reamintim că dezinsecția și deratizarea au început târziu în acest an în București din cauza mai multor motive. Tot din acest motiv, șobolanii au început să umble liberi pe străzi și chiar și în vitrinele magazinelor. De asemenea, este invazie de țânțari, din cauza ploilor, insecte care pot transmite boli grave.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI