Un tratament pentru artita reumatoidă este benefic în infecția Covid-19

Compania Pfizer a făcut un anunț important pentru medicină. Conform sursei citate, medicamentul dezvoltat de Pfizer pentru artrita reumatoidă, Xeljanz, a redus decesul sau insuficiența respiratorie la pacienții internați cu penumonie Covid-19 din Brazilia.

Conform companiei, incidenţa decesului sau a insuficienţei respiratorii a fost de 18,1% la pacienţii trataţi cu acest medicament, comparativ cu 29% la ceilalţi. Efecte adverse grave au apărut la 20 de pacienţi trataţi cu medicament.

Xeljanz aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori JAK şi tratează, de asemenea, colita ulcerativă a bolii autoimune. Acest medicament nu a fost aprobat pentru utilizare în nicio ţară pentru tratamentul Covid-19 până în prezent.

Pfizer şi partenerul german BioNTech au creat unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19, aprobate şi folosite în prezent, și unul dintre cele mai folosite seruri.

Rezultatele studiului, care a testat medicamentul în cazul a 289 de pacienţi adulţi spitalizaţi cu boli respiratorii cauzate de coronavirus, au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI