Descoperire de ultimă oră! Fosilele unui mamifer uriaș, descoperite în China

În nord-vestul Chinei au fost descoperite fosilele unui mamifer uriaș. Animalul se pare că era mai înalt decât o girafă și cântărea cel puțin 21 de tone.

Este vorba despre o nouă specie de rinocer gigantic preistoric. Aceasta este printre cele mai mari mamifere care au populat vreodată uscatul.

Paraceratherium linxiaense este numele complet al mamiferului care a trăit în urmă cu aproximativ 26,5 milioane de ani.

Animalul cântărea 21 de tone, echivalentul a patru elefanţi africani mari. Noile descoperiri au la bază fosile găsite în provincia Gansu, potrivit BBC.

Într-un studiu publicat joi în revista Communications Biology, oamenii de ştiinţă au precizat că analiza fosilelor a arătat o specie complet nouă, diferită de ceilalţi rinoceri gigantici.

Echipa de oameni de ştiinţă a constatat, de asemenea, că noua specie prezenta asemănări mari cu rinocerii gigantici care au trăit cândva în Pakistan. Acest lucru sugerează că animalul a călătorit prin Asia Centrală.

„Condiţiile tropicale au permis rinocerului gigantic să se întoarcă spre nord în Asia Centrală, sugerând că regiunea tibetană nu era atât de ridicată asemenea unui platou de mare altitudine”, a spus autorul studiului, Dr. Deng Tao, de la Institutul de Paleontologie şi Paleoantropologie a Vertebratelor din Beijing.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI