Alertă! Tulpina indiană de Covid-19 a devenit predominantă în această țară

Tulpina indiană de Covid-19 a devenit predominantă în Germania, avertizează Institutul Robert Koch.

Specialiștii mai avertizează că varianta Delta va deveni dominantă în Germania până la toamnă. Deja sunt foarte multe cazuri de infectări cu mutația indiană de coronavirus.

Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, i-a îndemnat pe oameni să poarte în continuare masca în interior și să se vaccineze.

„Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea sa este în creștere. Nu este o chestiune dacă Delta va deveni dominantă, ci când. Va deveni dominantă cel târziu în toamnă”, a spus Wieler, potrivit Reuters.

Al treilea val al pandemiei a fost ținut sub control grație campaniei de vaccinare din Germania și a regulilor restrictive anti-pandemie.

Incidența cazurilor a ajuns la 10 la 100.000 de locuitori pe ultimele 7 zile. Vineri au fost raportate puțin peste 1.000 de cazuri noi și 91 de decese.

Conform ministrului Sănătății Jens Spahn, aproximativ 51% dintre germani s-au vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID și aproximativ 30% din cetățeni au fost vaccinați cu ambele doze.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI