Robert Sighiartău, atac subtil la adresa lui Ludovic Orban: În fruntea PNL trebuie să punem oameni curajosi, care au caracter

Mulți lideri din PNL s-au întors împotriva actualului președinte al formațiunii, Ludovic Orban, după ce premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru funcția de conducere.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a vorbit despre congresul pe care urmează să îl aibă PNL în toamna acestui an. Liberalul spune că trebuie ca liberalii să aibă mare grijă în ceea ce privește această competiție fiindcă „nu avem voie să ne atacăm între noi mișelește, în spațiul public sau pe Facebook și prin conturile false”.

„Trebuie să ne uităm cu atenţie la anul 2024 şi tot ceea ce alegem şi la nivel local şi la nivel naţional trebuie să fie legat de performanţă. (…) Trebuie să punem oameni care nu depind numai de o funcţie politică, pentru că au o mai mare libertate să producă schimbări, să întărească principii şi să schimbe sistemul ăsta infect în care ne aflăm de foarte mulţi ani.

Să ştiţi că politicienilor, putem să ne includem toţi, şi inclusiv eu, le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile, fiindcă parte din ei nu au ce face în mediul privat. Şi cred că trebuie să punem în fruntea partidelor oameni curajoşi, care au principii şi care au caracter şi care pot să spună lucrurilor, aşa cum mai spun şi eu, în faţă. M-am săturat în politică să ne ascundem pe la spate şi să încercăm să zugrăvim ceea ce nu ar trebui zugrăvit. Noi vrem să schimbăm lucrurile”, a afirmat Robert Sighiartău.

Sighiartău: Este importantă competiția bazată pe idei și programe

Liberalul susține că în interiorul PNL este importantă o competiție bazată pe idei și programe, însă trebuie avut grijă cum se va duce această competiție.  În ceea ce privește viitorul PNL-ului, secretarul general al formațiunii spune că dorește să fie primul partid de dreapta din România care câștigă două cicluri electorale și guvernează opt ani la rând.

„Uitaţi-vă în istoria României şi o să vedeţi că niciun partid de dreapta nu a mai câştigat alegerile consecutiv şi nu a mai guvernat consecutiv România timp de opt ani. Dar pentru asta alegerile din 2024 nu vor mai fi despre ‘Jos PSD!’, vor fi despre ceea ce am făcut, iar soluţia este cea pe care au adoptat-o oamenii de succes din PNL”, a afirmat Robert Sighiartău.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI