Dosar de spălare de bani: Au loc aproape 20 de percheziții!

Miercuri dimineață au loc aproape 20 de percheziții într-un dosar în care mai multe persoane sunt cercetate de spălare de bani.

Sunt percheziționate 18 locații din județul Buzău. Imagini video din timpul intervenției pot fi văzute aici: https://youtu.be/WV6JMWjEFYk

„În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziții domiciliare, la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor”, transmite IGPR.

Se pare că în perioada 2011 – 2015, 19 persoane, administratori și angajați ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ar fi scos bani prin intermediul aparatelor de tip ATM și de la ghișeele unor unități bancare.

Aceste persoane au încheiat contracte cu o primărie din județul Buzău, contracte nereale de prestări servicii/achiziții bunuri.

De asemenea, aceste persoane ar fi efectuat și operațiuni de plată între societățile menționate și astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituției.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcționate către societăți administrate de persoane cunoscute de primarul în funcție la acea dată dintr-o localitate din județul Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI