Momentul anului! Joe Biden se întâlnește cu Vladimir Putin

Președintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin se întâlnesc miercuri la Geneva.

Întrevederea va dura peste 4 ore. Întâlnirea va fi una dintre cele mai importante din sfera geopolitică de anul acesta.

Întâlnirea are loc pe domeniul La Grange de lângă Lacul Geneva. Biden este al cincilea preşedinte american care se întâlneşte cu Putin.

Întâlnirea lui Biden cu Putin nu este prima dintre ei, însă va fi prima de când democratul a devenit preşedinte al Statelor Unite. Joe Biden este  supranumit lider al lumii libere.

Întâlnirea de săptămâna aceasta dintre Biden şi Putin are loc în cadrul primei vizite internaţionale a lui Biden ca preşedinte, în timpul căreia a reconfirmat alianţele cu liderii G7 şi partenerii NATO.

La sediul NATO, Biden le-a declarat reporterilor că s-a consultat cu ceilalţi lideri mondiali înaintea întâlnirii cu Putin.

„Fiecare lider mondial de aici, cei mai mulţi dintre ei au menţionat asta şi mi-au mulţumit pentru întâlnirea cu Putin(…)Am discutat cu ei despre ce cred că este important din perspectiva lor şi despre ce cred că nu este important”, a spus Biden luni, citează Cnbc.com.

Marţi, un consilier de la Kremlin a spus că stabilitatea nucleară, schimbările climatice şi securitatea cibernetică se află pe agenda summit-ului, precum şi situaţia cetăţenilor ruşi şi americani închişi în fiecare ţară.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI