Prima călătorie prezidențială a președintelui Joe Biden în străinătate

Președintele SUA, Joe Biden, și-a început vizita istorică în Europa. Oficialul american va participa la summit-urile NATO și G7 și va avea întâlniri cu mai mulți lideri, printre care și Vladimir Putin.

Joe Biden a sosit în Marea Britanie miercuri seară, unde va participa la summit-ul G7, prima oprire din cadrul turneului european.

„The United States is back!”, a declarat președintele american în fața membrilor forțelor aeriene americane de la baza aeriană din Mildenhall, în sud-estul Regatului Unit.
Biden s-a întâlnit joi pentru discuţii cu premierul Boris Johnson, în staţiunea litorală Carbis Bay.
Relaţia dintre Marea Britanie, Statele Unite şi Europa are o “enormă importanţă strategică”, a afirmat premierul britanic, Boris Johnson, după întâlnirea cu preşedintele american, Joe Biden, liderul britanic semnalând şi intenţia soluţionării problemelor apărute după Brexit în Irlanda de Nord. “Nu cred că este o exagerare să spun că relaţia dintre Marea Britanie şi SUA, relaţia dintre America de Nord şi Europa, introdusă în Carta Atlantică din 1941, pe care am reînnoit-o astăzi, are o enormă importanţă strategică pentru prosperitatea şi securitatea lumii, pentru toate lucrurile în care credem, democraţie, drepturile omului şi stat de drept. Statele Unite şi Marea Britanie susţin aceste lucruri şi este incredibil de important să afirmăm acest lucru”, a declarat Boris Johnson.Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a îi va primi pe președintele american Joe Biden și pe prima doamnă Jill Biden la Castelul Windsor pe 13 iunie, cu garda de onoare şi ceremonia servirii ceaiului, a anunțat joi Palatul Buckingham.

Regina îi va primi pe soţii Biden pe o estradă instalată în curtea interioară a palatului. Garda de onoare formată din Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri din Compania Reginei va prezenta onorul şi va intona imnul naţional al Statelor Unite.

Biden va însoţi apoi ofiţerii care comandă garda de onoare, maiorul James Taylor şi generalul-maior Christopher Ghika, la trecerea în revistă a gărzii, urmând să revină pe estradă ca să privească, alături de regină şi prima doamnă, trecerea în marş a militarilor.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI