Varianta indiană a COVID-19 a devenit dominantă în Marea Britanie

Varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită acum varianta Delta) a devenit dominantă în Marea Britanie şi ea ar putea presupune un risc sporit de spitalizare comparativ cu varianta britanică (denumită varianta Alfa). Anunțul a fost făcut de Autoritatea Britanică de Sănătate și vine cu cifre care să confirme această această tristă realitate. 

Numai în ultima săptămână, 5.472 de noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost raportate în Marea Britanie, numărul total al acestor cazuri ajungând, astfel, la 12.431, relatează Reuters.

Deşi încă mai este nevoie de date suplimentare pentru a confirma acest lucru, se crede că vrianta Delta (B.1.617.2) ar putea fi mai transmisibilă decât varianta Alfa (B.1.1.7).

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea acestei variante ar putea conduce la amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru data de 21 iunie, asta deși Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în ceea ce privește campania de vaccinare anti-Covid.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI