Protest la Fabrica de Vagoane din Caracal

Muncitorii Fabricii de Vagoane AstraRail din Caracal continuă protestele şi astăzi, ei solicitând să primească salarii egale cu cele ale colegilor lor de la Arad.

Protestul este susţinut, începând de astăzi, şi de preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, dar şi de preşedintele Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

„Suntem în a patra zi de grevă, am trimis solicitare către conducere pentru a ne mări salariile cu 500 lei, dar ne-au răspuns că mai mult de 100 de lei nu ne vor da, şi aceia ca bonus. Ni s-au alăturat domnul Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Aluministul, şi domnul Cristel Ioţu, preşedinte Cartel Alfa Olt, şi încercăm să ne facem alt sindicat pentru a merge singuri să negociem. Nu înţelegem de ce la Arad sunt salarii mai mari decât la noi, deşi noi avem un flux de lucru mai mare”, a declarat Paul Stancu, unul dintre protestatari.

Protestatarii sunt nemulţumiţi că la punctul de lucru din Caracal al fabricii salariile sunt mai mici şi cu 1.000 lei, faţă de ce încasează colegii lor de la Arad. Oamenii cer renegocierea salariului, conform contractului colectiv de muncă, şi creşterea veniturilor cu 500 lei pentru fiecare angajat.

Muncitorii ameninţă că nu se vor întoarce la lucru până când nu primesc asigurări că le vor fi majorate salariile.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI