Ludovic Orban: „În Uniunea Europeană, Partidul Naţional Liberal este partidul cu cea mai îndelungată istorie”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că partidul pe care îl conduce are cea mai îndelungată istorie dintre toate formaţiunile politice care există în prezent în statele Uniunii Europene.

„În Uniunea Europeană, Partidul Naţional Liberal este partidul cu cea mai îndelungată istorie. Pentru că Marea Britanie avea Tories şi Whigs, dar cu plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Partidul Naţional Liberal este partidul cu cea mai bogată istorie. (…) Pentru noi, cei din Partidul Naţional Liberal, a face politică este mult mai greu decât pentru cei care se înscriu în alte partide politice, pentru că noi avem o ştachetă, noi avem un termen de comparaţie, noi avem înaintaşi care au realizat lucruri măreţe pentru România (…), au fost actorii principali în realizarea României moderne şi mai ales în emanciparea României”, a spus Orban la Ştefăneşti, cu ocazia manifestărilor dedicate sărbătoririi a 146 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

El a evocat, în context, personalitatea lui Ion C. Brătianu, care şi-a pus amprenta în mod decisiv asupra evoluţiei României în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

„A fost un adevărat titan. Gândiţi-vă numai la un lucru, în perioada aceea dacă ţinea un guvern un an de zile, era mult. Ion Brătianu a condus guvernul timp de 12 ani, în condiţiile în care şi-a pierdut aproape toţi aliaţii pe care i-a avut iniţial”, a mai spus liderul liberal.

Ludovic Orban le-a transmis participanţilor şi un mesaj din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

„M-a sunat în această dimineaţă domnul preşedinte Klaus Iohannis, care m-a rugat să vă transmit ‘La mulţi ani’ (…). Chiar dacă nu este prezent, pentru că trebuie să participe la Consiliul European, este alături de noi, evident, pentru că, să nu uităm, Klaus Iohannis este preşedintele României, dar a fost înainte preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a menţionat Orban.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI