CHINA: Peste 20 de sportivi au murit ÎNGHEȚAȚI la un ultramaraton în munți, după fenomene meteo extreme

Mai mulți alergători care participau la o cursă de ultramaraton au murit din cauza unor fenomene meteorologice extreme în China. Este vorba de 21 de persoane care şi-au pierdut viaţa pe distanţa cursei de 100 de kilometri, pe un munte lovit brusc de rafale puternice de vânt, grindină şi ploi violente înghețate.

Sportivii au fost ucişi în urma ploilor îngheţate însoţite de vânturi puternice de sâmbătă după-amiază. Aceștia erau îmbrăcați pentru cursă cu pantaloni scurți și tricou.

Ploaia înghețată, grindina puternică, vremea furtunoasă, vânturile puternice și o scădere bruscă a temperaturii au lovit brusc zona dintre kilometrii 20 și 31 ai cursei de ultra-maraton de sâmbătă după-amiază. Schimbarea vremii a început în apropiere de Pădurea de piatră de pe valea râului Galben, un popular traseu turistic de lângă orașul Baiyin, din nord-vestul Chinei, în județul Jingtai, provincia Gansu. La cunoscuta cursă de ultramaraton se înscriseseră 172 de sportivi.

Până duminică la prânz, rămășițele celor 21 de victime fuseseră recuperate, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de HindustanTimes.com.

Ceilalți 151 de participanți au scăpat, fiind în siguranță, doar 8 dintre ei având răni ușoare și au fost tratați în spital, mai relatează presa locală.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI