Florin Cîțu, mesaj de Ziua Libertății Presei: „Le mulţumesc jurnaliştilor pentru munca lor din timpul pandemiei”

Prim-ministrul Florin Cîţu îi îndeamnă pe jurnalişti, de Ziua Libertăţii Presei, să fie în continuare parteneri în efortul informării corecte şi al responsabilizării românilor de a se vaccina în număr cât mai mare.

„Vă rog să fiţi în continuare parteneri în acest efort comun al informării corecte şi al responsabilizării românilor, de a se vaccina în număr cât mai mare, pentru a ne întoarce la normalitate. Vă doresc să rămâneţi mereu liberi, de partea adevărului şi binelui public, independenţi, să informaţi corect opinia publică. La mulţi ani tuturor celor care lucrează în mass-media”, a scris premierul, pe Facebook.

Totodată, prim-ministrul le-a mulţumit jurnaliştilor pentru munca depusă în timpul pandemiei, adăugând că munca jurnaliştilor este vitală pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre COVID-19 şi vaccinare în pandemie.

„De ziua libertăţii presei, le mulţumesc jurnaliştilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile şi pentru ei. Informaţia verificată şi corectă despre efectele COVID-19 trebuie să ajungă la public, pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor. Iar lupta jurnaliştilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre COVID-19 şi vaccinare în pandemie”, a menţionat Florin Cîţu.

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertăţii Presei la 23 decembrie 1993 de către Adunarea Generală a ONU, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO din 1991. Marcarea acestei zile aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, componentă fundamentală a drepturilor omului.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI