Raed Arafat a anunțat când se ridică restricțiile în București

Raed Arafat a anunțat în ce condiții vor fi redeschise restaurantele după ce rata de incidență în București a scăzut sub 3 la 1.000 de locuitori și ce va face prefectul Capitalei la Comitetul municipal pentru Situații de Urgență. 

Raed Arafat a explicat că pentru a ridica anumite restricții la sub 3 la mia de locuitori nu este nevoie de o decizie a CSUMB, ci doar de o constatare.

„În momentul în care a scăzut sub 3 la mie se intră în scenariul de sub 3 la mie. Este o constatare, o decizie luată pe constatarea făcută”, a explicat secretarul de stat în MAI.

„Restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30%, doar după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență constată că rata de infectare în București este sub 3 la mia de locuitori”, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, vineri seară, la o televiziune de știri.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat vineri că duminică ar putea avea loc ședința CSUMB pentru a decide deschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi a cafenelelor la o capacitate de 30%, în cazul în care rata de infectare se menţine pe un trend descendent în București.

Raed Arafat a mai anunțat vineri seară și că, în acest caz, al unei incidențe mai mici de 3,5 la mia de locuitori, la sfârșit de săptămână nu vor mai fi aplicate restricțiile de circulație de până acum, de la ora 20.00, și măsurile legate de programele magazinelor.

„Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend. Rămân măsurile generale de ora 10 seara. Binențeles, mai e un impact când coborâm sub 3 la mie – restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30 la sută”, a mai explicat Arafat.

Rata de infectare în București a ajuns vineri la 2,9 la mia de locuitori. În restul țării, niciun județ nu mai este în prezent în scenariul roșu, odată cu trecerea Capitalei sub incidența de 3 la mie. Peste jumătate din țară este de vineri în scenariul verde, mai exact 24 de județe.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI