Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat

Liviu Dragnea cere, astăzi, să fie eliberat condiționat. Fostul șef al social democraților are undă verde din partea penitenciarului, însă decizia finală aparține judecătorilor. Dragnea execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În acest context, urmează ca judecătoria Sectorului 5 din Capitală să analizeze cererea de eliberare conditionață, astăzi. Asta după ce o comisie de eliberări condiționate din penitenciarul Rahova a avizat favorabil cererea depusă de Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, într-un proces separat, judecătorii i-au recunoscut și echivalarea ca perioadă muncită a zilelor în care i-a fost suspendat dreptul la muncă în penitenciar. Solicitarea fostului lider PSD a venit în contextul în care a câștigat două procese față de decizia de suspendare. Dragnea a reclamat că în acest fel ar fi pierdut circa 50 de zile. 

Liviu Dragnea a încercat în repetate rânduri să iasă din închisoare. În toamna anului trecut a fost sancţionat prin retragerea dreptului la muncă, după ce în iunie a acordat un interviu la Realitatea PLUS.

Fostul lider PSD execută o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă pe 27 mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI