Fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Alina Gorghiu a anunțat sâmbătă seară pe pagina sa de Facebook că fostul preşedinte Ion Iliescu a demisionat de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, locul acestuia fiind preluat interimar, de Alexandru Mironov, membru al Colegiului Naţional al instituţiei.   „Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Şi-a dat demisia de la Institutul Revoluţiei Române. O reacţie la propunerea legislativă pentru desfiinţarea acestui institut, pe care am iniţiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel şi Cupşa Ioan. Un gest tardiv şi cinic faţă de cei care aşteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu şi-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovaţii şi vinovăţiile pentru victimele de atunci. Dezagreabilă dezinvoltura cu care acest personaj pleacă dintr-o funcţie care i-a adus mulţi bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpetări asupra Revoluţiei Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în Dosarul Revoluţiei”. Dacă adăugăm şi neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curţii de Conturi este mai mult decât suficient pentru a înţelege că desfiinţarea IRRD este obligatorie. De aceea, am încredere că iniţiativa legislativă pentru desfiinţarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, a scris Alina Gorghiu, citată de hotnews.ro

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înfiinţat prin Legea 556/2004 cu scopul de a cerceta istoria revoluţiei române din 1989. Membrii conducerii au fost numiţi pe viaţă, iar fondul de salarii pentru personalul institutului este unul foarte mare, în mare parte asigurat de la bugetul de stat.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost înființat în baza unei legi din 2004, ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică. Potrivit actului normativ, Institutul are ca obiect de activitate analiza ştiinţifică a premiselor, desfăşurării şi efectelor – în plan politic, economic şi social – ale Revoluţiei române din decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini documentate, obiective şi cuprinzătoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporană a ţării noastre.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI