Premierul Cițu anunță ridicarea restricțiilor, cu o singură condiție: „Vreau să pregătim și cum arată România după 1 iunie”

Premierul României, Florin Cîțu, susține că salvarea României dintr-o eventuală criză economică poate să vină doar în urma succesului campaniei de vaccinare. El anunță posibilitatea în care unele restricții să fie ridicate în localitățile în care 60% din populație este vaccinată. Aceste idei sunt în momentul de față doar presupuneri și depind în totalitate de intenția oamenilor de a se vaccina.

„În acest moment trebuie să avem această campanie de succes dacă  vrem să revenim: să ne vaccinăm. Am fost optimist după discuțiile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri din Cluj-Napoca. Vorbim de o altă situație dacă oamenii se vaccinează.

Nu aș vrea în acest moment (n.r: era vorba de beneficii suplimentare pentru cei care se vaccinează): până la finalul lui iunie vrem să avem vaccinați 5 milioane de oameni.

Poate în zonele în care avem 60% din populație vaccinată să nu mai fie restricții. Putem să discutăm altfel despre o anume industrie dacă persoanele sunt vaccinate. Dacă românii vor să revină la normalitate trebuie doar să se vaccineze.

Cel mai mult au fost afectate restaurantele. Restaurantele să nu mai fie legate de rata de incidență dacă își vaccinează personalul. Ar putea avea acest statut special. Sunt sigur că și companiile vor asta. E în beneficiul tuturor”, a spus Cîțu la Digi24.

Strategia la sate: „La sate trebuie să avem o strategie diferită: să se vaccineze în văzul oamenilor; mă mai vaccinez din nou dacă trebuie. E vorba de persoanele influente: preot, primar, învățător care să se implice activ în campanie.”

Strategia post-pandemie:

„Vreau să pregătim și cum arată România după 1 iunie. Acest comitet trebuie să pregătească toate detaliile: cum o să arate România când merg românii în concediu, la un festival și așa mai departe.

Nu e ceea ce propun eu, ci ceea ce vine de la industrie: industria îți propune; dacă ai acces a vaccin și nu te vaccinezi e complicat. În România există un interes de 50-60% din oameni care vor să se vaccineze și asta o să se vadă în măsuri”, a spus Florin Cîțu, la postul de televiziune Digi24.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI