Poliţistul acuzat de uciderea lui George Floyd, găsit vinovat pentru toate acuzațiile

Fostul poliţist din Minneapolis, Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd, a fost găsit vinovat, după ce jurații au deliberat vreme de 10 ore pe parcursul a două zile.

Juraţii din procesul poliţistului american Derek Chauvin, acuzat că l-a ucis pe afro-americanul George Floyd anul trecut, l-au găsit vinovat, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Juriul s-a retras pentru a delibera asupra vinovăţiei lui Derek Chauvin, poliţistul alb în vârstă de 45 de ani judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare care au dus la moartea lui George Floyd, pe care l-a arestat împreună cu alţi trei agenţi pentru o infracţiune minoră.

Timp de nouă minute, el şi-a ţinut genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, care era întins pe burtă şi cu mâinile încătuşate la spate.

Acuzarea a spus juraților că Chauvin l-a ucis pe Floyd, pe 25 mai 2020, iar apararea a susținut că el a urmat corect antrenamentul polițienesc.

Curtea de justitie unde a avut loc procesul este protejată cu sârmă ghimpată, bariere înalte și militari înarmați din Garda Națională, potrivit BBC.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI