Florin Cîțu către mediul de afaceri: Nu ne mai dorim un lockdown. O economie sănătoasă are nevoie de oameni sănătoși

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, la o întâlnire cu mediul de afaceri, că dorește ca procesul de vaccinare să fie introdus în companii, pentru ca economia să-și revină cât mai repede. Șeful Guvernului a precizat că nu mai dorește o perioadă de lockdown, dar cel mai important pentru o economie sănătoasă este ca oamenii să fie sănătoși.

”Este foarte important să avem companii sănătoase (…) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (…) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (…) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a afirmat premierul, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”.

Șeful Executivului a anunțat și un plan de dinamizare a campaniei de vaccinare exact în acele direcții în care este cea mai mare nevoie.

„Companiile private își vor putea face la sedii centre de vaccinare și să-și vaccineze angajații. Vom face vaccinarea prin companii, prin centre care vor fi deschide non-stop. Vreau să revenim șla normalitate. Știu ce potențial are această economie dacă revenim la normalitate. Potențialul este imens”, a afirmat Cîțu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI