Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că măsurile luate în urmă cu o săptămână pentru combaterea pandemiei de COVID-19 funcţionează şi dau rezultate. Cîțu a anunțat luni formarea unui comitet interministerial, aflat în coordonarea sa, care se va ocupa de ”revenirea la normalitate” începând cu data de 1 iunie.

Șeful guvernul a precizat că situația epidemiologică s-a stabilizat, ajungându-se la un platou în ceea ce privește noile cazuri de infectare cu coronavirus, în București înregistrându-se chiar o scădere.

„Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea românilor la normalitate”, a anunțat, luni, premierul Florin Cîțu.

Șeful guvernului a explicat că acest lucru se va întâmpla ca efect al evoluției vaccinării.

„Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. (…)Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. (…) Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă.” a afirmat Cîțu.

Premierul a explicat și faptul că din comitetul interministerial vor face parte toate ministerele, iar ca invitați asociațiile și patronatele.

Întrebat care vor fi, concret, măsurile de relaxare anunțate la 1 iunie, șeful guvernului a precizat că acestea urmează a fi stabilite după discuții cu părțile implicate. „Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare.(…) Aș vrea să avem o vacanță mult mai plăcută și mai sigură ca anul trecut”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI