FIICA MILIONARULUI UCIS LA ARAD, REȚINUTĂ PENTRU OMOR CALIFICAT

Decizie de ultim moment în dosarul afaceristului milionar din Arad Ioan Crișan, ucis cu mai bine de trei ani în urmă după ce maşina în care se afla a sărit în aer. Fiica acestuia împreună cu doi complici au fost reţinuţi pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive. Femeia a ar fi plătit aproximativ 100.000 de euro asasinilor, iar miza ar fi moștenirea tatălui său. Dcizia procurorilor vine după ce Laura Crișan a fost audiată mai bine de 7 ore, miercuri seara. 

„Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”, a transmis, joi dimineață, Parchetul Geneal.

Potrivit sursei citate, în sarcina celor doi inculpați s-a reținut că, „la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad”.

Anchetatorii susțin, astfel, că cei doi complici au fost instigați la comiterea cumplitei fapte chiar de către fiica milionarului arădean.

„Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, mai arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI: Ce sumă de bani a plătut Laura Crișan pentru uciderea tatălui său. Cine s-a ocupat de crimă

Reamintim că Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut miercuri dimineaţă şapte percheziţii domiciliare în acest dosar extrem de stufos. 

„În cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice. Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern. Activitățile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranța comunității, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracțiuni”, anunța IPJ Arad.

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI