PASTILA PENTRU SUFLET

Pilda zilei
Clevetirea alungă harul

Au fost odată doi monahi și amândoi fuseseră învredniciţi de Dumnezeu să ajungă la vederea harului lui Dumnezeu care îl lumina pe fratele său. Intr-o vineri, unul dintre ei a ieşit din mănăstire cu treburi, și s-a întâlnit cu un monah care dis-de-dimineaţă îşi pregătise ceva de mâncare. Nu s-a putut abţine şi i-a spus: Mănânci atât de devreme şi mai ales într-o zi ca asta, de vineri?
In ziua următoare, la sinaxa obişnuița a fraţilor, la mănăstire, monahul, care rămăsese în mănăstire, se uită la dimpreună-nevoitorul său şi băgă de seamă, cu mare supărare, că acela pierduse harul lui Dumnezeu. Când s-au întâlnit mai apoi la chilie, l-a întrebat:
Ce-ai făcut, frate, că n-am mai văzut, ca până acum, harul lui Dumnezeu asupra ta?
Celălalt i-a răspuns:
Nu-mi dau seama să fi făcut ceva rău nici cu fapta, nici cu gândul. Cel dintâi îl întrebă din nou: Poate ai spus vreun cuvânt cuiva. Atunci
celălalt şi-a amintit cele petrecute: Da, ieri l-am văzut pe unul care mânca şi l-am mustrat pentru că se apucase să mănânce aşa de devreme într-o zi de vineri! Acesta trebuie să fie păcatul meu.
Fratele meu, nevoieşte-te alături de mine două săptămâni şi roagă-te lui Dumnezeu să mă ierte. Aşa şi făcură. Iar după două săptămâni fratele văzu cum harul lui Dumnezeu s-a întors asupra fratelui său. Amândoi s-au umplut de bucurie şi au dat slavă lui Dumnezeu

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI