ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA: MAIA SANDU CÂȘTIGĂ PRIMUL TUR AL PREZIDENȚIALELOR

În Republica Moldova, continuă numărarea voturilor exprimate la alegerile prezidențiale și referendumul pentru modificarea Constituției.

Update: Președinta Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor din Republica Moldova, cu puțin peste 42% dintre voturi, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale. În turul doi, actuala președintă a Republicii Moldova se lupta cu Alexandr Stoianoglo.

În privința referendumului, după prelucrarea a 98,66% dintre procese verbale, 50,21% (737.863) dintre alegători au votat cu „DA”, în timp ce 49.79% au votat cu „NU” (731.617).

Noapte albă în Republica Moldova

Peste noapte, s-a majorat diferenţa dintre primii doi clasați.

La ora 7:00 (ora României), Maia Sandu conducea cu 41.91% (629.547 voturi), urmată de Alexandr Stoianoglo cu 26.37% (397.132 voturi), Renato Usatîi cu 13.78% (207.522 voturi) şi Irina Vlah 5.47% (82.362 voturi), notează Radio România Actualități.

Au mai rămas de centralizat sufragii din diaspora.

În ceea ce privește referendumul constituțional, suspansul se prelungește. Rezultatele sunt foarte strânse între tabăra favorabilă modificării Constituției, prin înscrierea obiectivului aderării în Republicii Moldova la Uniunea Europeană, și cea care se opune alăturării la blocul comunitar.

Pe măsură ce s-au numărat şi centralizat buletinele de vot din secţii, diferenţa dintre voturile „NU” şi „DA” a tot scăzut, ajungând la câteva mii.

La 8 și 30 de minute, după prelucrarea a 98,33% din procesele verbale, balanţa înclină în favoarea celor care au răspuns ”DA”.

În cursul nopţii, preşedinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul procesului electoral de duminică, Republica Moldova a fost supusă „unei fraude fără precedent”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI