Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, despre elevul care şi-a agresat profesoara în timpul orei de curs: Un astfel de copil, dacă s-ar fi stat de vorbă cu el atât acasă, cât şi la şcoală, poate lucrurile nu ar fi degenerat în modul în care sunt

Secretarul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Gabriel Chicioreanu, s-a referit, joi, la Prima News, la cazul elevului de 16 ani care şi-a agresat profesoara în timpul orei de curs şi a înţepat-o în zona gâtului, precizând că dacă s-ar fi stat de vorbă cu acest copil, atât acasă, dar şi la şcoală, poate că lucrurile nu ar fi degenerat în acest mod. 

Gabriel Chicioreanu a declarat că este important ca învăţământului să îi fie alocat 6% din PIB pentru a exista suficiente cadre didactice specializate şi pe activitate psihologică.  

“Acest copil era o regulă în a fi un copil cuminte la clasă din ceea ce s-a declarat. Într-adevăr este excepţia gestului pe care acest copil l-a făcut. Din nefericire, această greutate a venit în ultimii doi ani de pandemie când majoritatea copiilor au stat foarte mult în online. Nu toţi au stat focusaţi pe orele de clasă, se mai uitau şi la alte filmuleţe. Sunt şi la vârsta adolescenţei când vor să iasă în evidenţă. Se pare că la acest copil existau nişte traume fiind o persoană introvertită, fiind o persoană care a acumulat nişte frustrări şi în condiţiile în care toţi copiii au fost anunţaţi că au de dat un extemporal el a răbufnit. Important este să facem de-aşa natură încât în învăţământul din România să alocăm 6% din PIB, să avem suficiente cadre didactice care să fie specializate şi pe activitatea psihologică, în sensul să avem acei consilieri şi psihologi în şcoală pentru că este nevoie de ei. Un astfel de copil dacă s-ar fi stat de vorbă cu el atât acasă, cât şi la şcoală, poate lucrurile nu au degenerat în modul în care sunt”, a afirmat Gabriel Chicioreanu.  

El a mai precizat că atunci când o şcoală nu va mai avea un psiholog la 600 – 800 de elevi atunci acestuia îi va fi mai uşor să lucreze cu copiii.  

“Astfel de cazuri excepţionale ne atrag atenţia că se pot întâmpla lucruri grave şi poate chiar mai grave de atât. Să spunem că această doamnă profesoară nu a fost grav rănită, dar dacă, Doamne-fereşte, se ajungea la altceva? Important e ca până la pedepse să mergem la partea educaţională şi în momentul în care o şcoală nu va mai avea un psiholog la 600 – 800 de elevi îi va fi mult mai simplu să lucreze cu copiii”, a mai declarat Secretarul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.  

Un elev de 16 ani al Colegiului “Ion Creangă” din Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore după ce şi-a atacat profesoara de limba japoneză cu un cuţit în timpul orei de curs şi a înţepat-o în zona gâtului. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI