MAI MULTE DRONE RUSEȘTI AU INTRAT ÎN SPAȚIUL AERIAN AL ROMÂNIEI. ARMATA A RIDICAT DE LA SOL AVIOANELE F-16

Aleră uriașă pe teritoriul României. Noaptea trecută, mai multe drone rusești au intrat pe teritoriul țării noastre, iar armata a ridicat de la sol avioanele F-16 pentru a interveni. Oamenii din Tulcea și Constanța au fost sfătuiți să se ascundă în beciuri.

Totul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața, atunci când mai multe drone rusești au intrat în spațiul aerian românesc. Potrivit informațiilor oferite de oficialii ucraineni către instituțiile cheie din țara noastră, timp de 45 de minute au survolat aceste drone deasupra județelor Tulcea și Constanța, iar localnicii au primit mesaje Ro-Alert și au fost sfătuiți să se ascundă în beciuri pentru că exista riscul să cadă obiecte din cer.

Armata Română a ridicat avioanele F-16 însă dronele nu au fost doborâte și după 40 de minute au ieșpit din spațiul nostru aerian.

 
 

Nu au fost înregistrate incidente și nici apeluri la 112.

„Un grup de drone de atac a violat spațiul aerian al României”, au transmis pe Telegram, la ora 02:49, forțele aeriene ucrainene.

 
 

„Un vehicul aerian fără pilot este deasupra teritoriului românesc în zona Sabangia”, se spune într-un alt mesaj venit după zece minute, făcând referire la localitatea Sabangia de pe malul lacului Razem, aflat la circa 40 de kilometri de granița cu Ucraina.

„Drona a părăsit teritoriul României, a zburat prin Vilkovo (localitate aflată peste Dunăre de Periprava” și continuă să meargă peste apele de coastă ale Golfului Odesa”, au mai spus forțele aeriene ucrainene într-un mesaj postat la ora 03:41.

Un mesaj de tip RO-Alert i-a avertizat pe oameni că exista posibilitatea să cadă obiecte din cer, asa ca acestia au fost sfatuiti să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. 

Imagine

 
 

 Mesajul a fost emis, în miez de noapte, din cauza unui atac al rușilor asupra Ucrainei, in apropierea graniței cu România.

Așa cum s-a mai întâmplat recent, oamenii au fost avertizați să stea departe de geamuri și de pereții caselor.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI