Ce conțin, de fapt, bomboanele de pom. Avertismentul lansat de autorități: „Trebuie să fim atenți”

În această perioadă, toată lumea aleargă după cumpărăturile pentru Crăciun, precum ar fi ingredientele pentru mâncărurile alese ce vor umple mesele festive de Crăciun, ornamentele și decorațiunile pentru brad și casă, dar nelipsite din coșurile de cumpărături sunt și bomboanele de pom. Iată ce conțin, însă, acestea din urmă. 

Bomboanele de pom, pericol pentru sănătate? 

În luna decembrie, marile magazine se umplu de dulciuri și bomboane speciale de pom așa cum le știm de când eram mici. Pentru cei care continuă să păstreze tradiţia dulciurilor agăţate în pom, există o varietate mare de astfel de produse. 

Folosite pe post de globulețe, grație ambalajelor lor colorate, ori dăruite colindătorilor care ne trec pragul, acestea se regăsesc în majoritatea caselor românilor. 

Bomboane de pom 

Bomboanele, bucuria copiilor 

Dulciurile, mai ales cele de pom, „vedete” în luna cadourilor. Sunt bucuria multor copii, dar și a celor mari, care nu se dau în lături atunci când vine vorba să le mănânce, mai ales că e perioada Crăciunului. Agățate sau nu pe ramurile bradului, în chip de ornament, sau puse doar pe masă, pentru mulți adulți din ziua de astăzi reprezintă o frumoasă amintire din copilărie. 

Însă, uneori, bomboanele pentru pomul de Crăciun pot fi un adevărat risc pentru sănătate. Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a detaliat pentru Antena 3 CNN care sunt lucrurile la care trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm aceste dulciuri. 

„Chiar dacă bomboanele presupun ceva cu bucurie, mai ales în tradiționalul pom de Crăciun, dăm copiilor bomboane, trebuie să fim atenți și să ne uităm pe etichete fiindcă s-ar putea să găsim produse, majoritatea, cu peste 70% zahăr. 

Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante. 

Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (…) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii. Dacă vedem produse neconforme, să nu uităm să facem o sesizare. Doar făcând o sesizare putem să avem o șansă.”, a spus Sorin Mierlea. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI