Sorin Cîmpeanu, mesaj înainte de începerea anului școlar: Dragi părinţi şi bunici, fiţi alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educaţional!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, duminică seară, un mesaj înainte de începerea anului şcolar în care a urat succes tuturor celor implicaţi – elevi, dascăli, părinţi şi bunici.

”Întoarcerea la şcoală după vacanţa de vară este un moment de emoţie pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar şi pentru părinţii şi bunicii acestora. Mâine, toţi părinţii şi bunicii care vor dori să fie alături de copii şi să-i însoţească la grădiniţă sau la şcoală o vor putea face”, a transmis, duminică seară, ministrul Educaţiei.  

Acesta a transmis un mesaj elevilor.  

”Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi şi vă asigurăm că vă vom susţine mereu şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a vă ajuta! Succes în noul an şcolar”, a mai transmis ministrul.  

Sorin Cîmpeanu s-a adresat şi direct cadrelor didactice: ” Stimaţi profesori, educatori şi învăţători, sunteţi cei care pot face şcoala mai bună! Vom lucra împreună pentru binele generaţiei de mâine. Apreciez eforturile făcute şi vă felicit pentru că, zilnic, sunteţi şi continuaţi să fiţi un model şi o sursă de inspiraţie pentru copii şi pentru noi toţi. Ne-am asumat o responsabilitate uriaşă, aceea de a forma tinerii şi ştiu că împreună vom reuşi. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reaşezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile şi competenţele acumulate pe parcursul anilor de şcoală vor conta cu adevărat. Să nu uitaţi că influenţa profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulţumesc pentru devotamentul dumneavoastră”.  

De asemenea, ministrul a cerut familiilor copiilor să fie alături de cei implicaţi în pregătirea elevilor.  

”Dragi părinţi şi bunici, fiţi alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educaţional! Fiţi vocea care transmite încrederea şi optimismul de care copiii şi nepoţii dumneavoastră au nevoie! Continuaţi să credeţi în şcoala românească şi vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor. Schimbăm pentru ca şcoala să devină un mediu prietenos pentru toţi! Facem eforturi ca în toate şcolile şi grădiniţele să existe condiţii bune pentru învăţare, pentru ca fiecare copil al acestei ţări să aibă acces la o educaţie de calitate. În acelaşi timp, vă asigur că suntem responsabili şi determinaţi să luăm cele mai bune măsuri pentru ca şcoala cu prezenţă fizică să se desfăşoare în siguranţă”, a mai transmis ministrul.  

Acesta va participa, luni, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional ”Sf. Sava”, la Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, dar şi la Şcoala Gimnazială Specială nr. 7.  

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI