Anunț de la Casa Albă! Variola maimuţei poate fi eradicată

Variola maimuţei (”monkeypox”) poate fi ”eliminată” din Statele Unite, dă asigurări Casa Albă după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat pandemie.

Autoritățile americane sunt de părere că printr-un număr cât mai mare de teste de depistare şi prin vaccinare, acest virus poate fi eradicat.

„Planul este să eliminăm virusul în Statele Unite. Putem face acest lucru”, a afirmat coordonatorul luptei împotriva pandemiei covid-19 la Casa Albă  Ashish Jha, la CBS News.

”Am acţionat rapd”, a dat el asgurări, răspunzând unor critici cu privire la o reacţie tardivă a autorităţilor sanitare după înregistrarea primelor cazuri.

Potrivit unei evaluări a Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), la 22 iulie erau înregistrate 2.890 de cazuri.

Oraşul New York – unde se înregistrează aproximativ 800 de cazuri – a protestat faţă de lipsa vaccinurilor, iar un ales în Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, a apreciat că Guvernul federal ”nu se află la înălţimea răspunsului necesar”.

OMS a declarat sâmbătă cel mai înalt nivel de alertă, cu scopul de a opri o creştere extrem de puternică a numărului cazurilor de variola maimuţei în lume.

De la începutul lui mai, când boala a fost descoperită în afara ţărilor din Africa, peste 16.836 de cazuri s-au înregistrat în 74 de ţări, potrivit CDC.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI