OMS Europa lansează un avertisment de ultimă oră! Ce măsuri anti-Covid se impun de urgență

OMS Europa a lansat un avertisment cu privire la o toamnă şi o iarnă ”dificile”. Avertizarea vine după ce, în ultmele şase săptămâni, s-au triplat îmbolnăvirile Covid-19.

De asemenea, s-a înregistrat și o o creștere substanțială a numărului de pacienți care au fost internați. Cifra s-a dublat în ultimele șase săptămâni, conform AFP.

”Covid-19 rămâne o boală rea care poate fi mortală”, avertizează directorul OMS Euroopa Hans Kluge, care a anunţat că s-a îmbolnăvit, la rândul său, pentru prima oară, în urmă cu două săptămâni, şi că boala l-a pus la pământ timp trei zile.

Hans Kluge spune că aituaţia din prezent ”seamănă cu cea de vara trecută”, însă, precizează el, ”de această dată valul covid-19 este propulsat de curenţi subterani ai variantei omicron”, mai contagioasă

Potrivit OMS Europa, creşterea numărului cazurilor de covid-19 urmează să continue în lunile următoare, din cauza sfârşitului vacanţei de vară, redeschderii şcolilor şi faptului că interacţiuni sociale au loc în mai mare măsură în spaţii închise, pe măsură ce temperatura scade.

OMS Europa îndeamnă guvernele să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Oamenii de știință recomandă reintroducerea măștilor și vaccinarea cu doza booster de vaccin anti-Covid.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI