Câți bani va primi David Popovici de la stat?

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că David Popovici, medaliat cu aur în probele de 100 și 200 m la CM Natație Budapesta, va primi suma de un milion de lei pentru performanțele sale.

Totodată, ​preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii.

Un fost important fotbalist român cere tratament egal pentru toți campionii mondiali ai țării. Basarab Panduru, fost fotbalist important al naționalei României, este de părere că dacă David Popovici primește sume consistente din partea statului, ar fi cazul ca și alți mari campioni ai României să fie recompensați în același mod.

„Ți se pare că e normal? Doar 6 oameni au mai primit, nu? E foarte bine, dar sunt și alți oameni care ar fi trebuit să primească. Anamaria Brânză nu mai are unde să pună medaliile…

Să nu fiu înțeles greșit. Eu m-am bucurat când am văzut. Mi se pare că nu e doar victoria lui, ci victoria sportului românesc. Dar, de acum, toți care se duc și obțin medalii la Mondiale trebuie să primească 100.000 de euro. La toate sporturile olimpice! Vin cei de la canotaj. Ce, ei muncesc mai puțin? Stau 11 din 12 luni sunt în cantonament. Toată lumea muncește și toată lumea trebuie să primească 100.000 de euro de acum”, a spus Basarab Panduru pentru Orange Sport.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI