Prezență de 97,1%, la a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, desfăşurată marţi, a fost de 97,1%, anunţă Ministerul Educaţiei. Un număr de 38 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„La proba obligatorie a profilului – proba E.c) din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), desfăşurată astăzi, 21 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,1%. Nu s-au prezentat 3.472 de candidaţi, iar 38 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Subiectele şi baremul de evaluare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării: număr de candidaţi înscrişi – 119.828) va avea loc miercuri, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în 1 iulie.

„Precizăm că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele vor fi publicate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în intervalul 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI