Netflix lansează autobiografia fictivă a lui Marilyn Monroe

„Blonde”, unul dintre filmele aşteptate în 2022, care povesteşte o viaţă fictivă a lui Marilyn Monroe după o carte de Joyce Carol Oates, va fi lansat pe Netflix în 23 septembrie, a anunţat platforma de streaming.

Scris şi realizat de Andrew Dominik („Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford”, 2007), filmul nu a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 75-a ediţii a Fetivalului de la Cannes pentru că nu fusese plănuită nicio lansare în cinematografe în Franţa.

În Statele Unite, lungmetrajul are menţiunea interzis celor cu vârsta de sub 17 ani, din cauza scenelor de sex. 

În film, produs în special de Brad Pitt, starul hollywoodian care a murit la 36 de ani în 1962 şi care încă fascinează SUA 60 de ani mai târziu, este interpretată de actriţa cubanezo-spaniolă Ana de Armas („Knives Out”, „No Time to Die”).

Adrien Brody figurează în distribuţie, în rolul dramaturgului Arthur Miller, care a fost soţul lui Marilyn Monroe.

Romanul lui Joyce Carol Oates, lansat în 2000, este unul dintre cele mai cunoscute ale autoarei americane. Biografie fictivă, urmăreşte o traiectorie de coşmar a Normei Jean Baker, adevăratul nume al actriţei, şi creionează un portret vitriolic al Americii din anii ’50 şi ’60, în special al Hollywood-ului. 

Gigantul american de streaming a adunat mai multe nume mari din cinema în 2022 pentru a continua să-şi afirme statutul la Hollywood. Netflix s-a confruntat cu o scădere inedită a numărului de abonaţi anul acesta, pentru prima dată în mai mult de zece ani. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI