Patriarul Kirill al Moscovei pledează pentru depăşirea conflictelor în mesajul său de Paştele Ortodox

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a pledat sâmbătă pentru pace şi depăşirea conflictelor, într-un mesaj transmis cu ocazia Paştelui Ortodox, relatează EFE.

„Azi, când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate”, se arată în mesaj.

Patriarhul Kirill a făcut totodată apel la menţinerea „unităţii între creştinii ortodocşi” şi la rugăciune pentru „triumful unei păci durabile”.

„Fie ca rănile şi dezbinările să fie alinate de harul divin”, a spus el.

Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit anterior „operaţiunea specială” rusă din Ucraina, ceea ce a fost – potrivit experţilor – unul dintre motivele suspendării întâlnirii dintre patriarhul Kirill şi papa Francisc, ce urma să aibă loc în iunie la Ierusalim.

Întrebat despre motivul pentru care nu a călătorit în Ucraina, în semn de sprijin faţă de această ţară, papa Francisc a spus că în condiţiile actuale „nu poate face nimic care să pună în pericol obiective majore, precum posiblitatea de a se obţine o încetare a focului sau cel puţin deschiderea unui coridor umanitar”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI