Oficial turc: „Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue”

Țările membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

 „Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue”, a apreciat şeful diplomaţiei turce, potrivit AFP.

„Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, a adăugat Cavusoglu, în timp ce negocierile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire faţă în faţă de la Istanbul la sfârşitul lunii martie, par să se fi blocat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că ucrainenii „nu încetează să revină asupra a ceea ce s-a căzut de acord”.

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi: pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya şi pe 29 martie la Istanbul.

Rusia trebuie să pregătită pentru eventuale „acțiuni agresive” ale NATO, spune Dmitri Medvedev

Creșterea prezenței NATO în apropierea frontierelor ruse nu mai este o figură de stil sau un set de amenințări standard, iar într-o astfel de situație Moscova trebuie să fie pregătită pentru riscul unor acțiuni agresive, a declarat marți vicepreședintele Consiliului de Securitate din Rusia, Dmitri Medvedev, citat de agenția rusă de presă TASS.

„În primul și în primul rând, există o încercare de a crește prezența NATO în apropierea frontierelor noastre. Astăzi asta nu mai este o figură de stil sau un set de amenințări standard. Trebuie să fim pregătiți pentru acțiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a spus Dmitri Medvedev, marți, la reuniunea Consiliului pentru știință și educație.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI