Primăria Capitalei reface hărţile de zgomot ale Municipiului Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind „Refacerea hărţilor strategice de zgomot şi reevaluarea/revizuirea Planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului în municipiul Bucureşti”, Institutului de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS S.A.. Valoarea contractului este de 296.900 lei, fără TVA.

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind „Refacerea hărţilor strategice de zgomot şi reevaluarea/revizuirea Planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului în municipiul Bucureşti”. Oferta declarată câştigătoare este cea a Institutului de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS S.A.. Valoarea contractului este de 296.900 lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 14 luni, din care 5 luni pentru refacerea hărţilor de zgomot şi 9 luni pentru reevaluarea/revizuirea planurilor de acţiune”, anunţă PMB.

Hărţile strategice de zgomot se realizează în format grafic 3D, cu softuri specializate, pe următoarele straturi tematice: curbe de nivel, clădiri, spaţii verzi, aliniament drum, aliniament linii tramvai, amplasamente industriale. Acestea se modelează pentru cele trei surse de zgomot (trafic rutier, trafic feroviar-tip tramvai, industrie), pentru indicatorii anuali de zgomot Lzsn (zi, seară, noapte) şi Ln ( noapte).

În urma realizării hărţilor strategice de zgomot se obţin informaţii privind estimarea numărului de locuitori, a numărului de locuinţe şi a numărului de clădiri speciale (unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti) expuse la diferite intervale ale indicatorilor de zgomot Lzsn şi Ln.

În cea de-a doua etapă, „reevaluarea/revizuirea Planurilor de acţiune pentru gestionarea zgomotului”, se vor analiza măsurile din planul de acţiune implementat până în prezent, iar în urma evaluării efectului  acestora, se vor identifica şi propune măsuri noi de reducere a zgomotului pentru fiecare dintre cele 3 surse de zgomot.

„Ţinând cont de dezvoltarea economico-socială continuă, care duce la modificarea indicatorilor de trafic rutier/feroviar, precum şi ai celor din zonele industriale, hărţile strategice de zgomot se refac la cel puţin 5 ani. Hărţile existente ale Municipiului Bucureşti au fost realizate pe baza datelor şi indicatorilor din anul 2016”, precizează instituţia.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI