Poliţia de Frontieră: 10.092 de cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în creştere faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră a anunţat că 10.092 de cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în creştere cu 7,5% faţă de ziua precedentă.

„În data de 14.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 90.084 de persoane, dintre care 10.092 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,5 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.394 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.628 cetăţeni ucraineni (uşoară creştere cu 0,8%)”, a transmis Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până în 14 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 714.260 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI