Poliţia de Frontieră: 8.350 de cetăţeni ucraineni au intrat în România luni, în creştere faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră a anunţat că 8.350 de cetăţeni ucraineni au intrat în România luni, în creştere cu 5,4 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 11.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 72.930 de persoane, dintre care 8.350 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 5,4 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.924 cetăţeni ucraineni (în uşoară creştere cu 0,9 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.505 cetăţeni ucraineni (creştere cu 8,1%)”, a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la 11 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 685.354 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI