Poliţia de Frontieră: 7.915 cetăţeni ucraineni au intrat în România duminică, fiind înregistrată o scădere cu 21% faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră a anunţat că 7.915 cetăţeni ucraineni au intrat în România duminică, fiind înregistrată o scădere cu 21% faţă de ziua anterioară.

„În data de 10.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.530 de persoane, dintre care 7.915 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 21 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.878 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 16 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.391 cetăţeni ucraineni (scădere cu 43%)”, a anunţat, luni, Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până în 10 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 677.004 cetăţeni ucraineni.

Conform sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI