Barack Obama se întoarce la Casa Albă

Barack Obama s-a întors la Casa Albă pentru a ține un discurs cu ocazia aniversării a 12 ani de la aprobarea Legii Serviciilor Medicale Accesibile. 

Cu acest prilej, Barack Obama l-a tachinat pe Joe Biden pentru dragostea sa pentru ochelarii de soare de tip aviator şi îngheţata Baskin Robbins.

Obama a mai vorbit și despre cât de fericit a fost să se întoarcă la Casa Albă, a transmis The Guardian

La eveniment a fost prezentă şi Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite, de altfel prima femeie şi prima persoană de etnie afroasiatico-americană care îndeplineşte această funcţie. 

„Revenind aici, îmi oferă şansa să vă mulţumesc şi de a petrece ceva timp cu un prieten şi partener extraordinar care mi-a fost alături timp de opt ani. Eu şi Joe Biden am făcut multe împreună. Am ajutat la salvarea economiei globale, am făcut investiţii record în energie curată, am pus balustrade în sistemul nostru financiar, am ajutat la transformarea industriei auto, am abrogat legea <<Nu întreba/nu spune>> . Dar nimic nu m-a făcut mai mândru decât să ofer asistenţă medicală şi protecţie mai bună pentru milioane de oameni din această ţară”, a spus Obama.

Obama a vorbit despre provocările cu care s-au confruntat democraţii pentru a promova Legea Serviciilor Medicale Accesibile.

„Este corect să spunem că mulţi republicani şi-au arătat puţin interes să lucreze cu noi pentru a duce lucrurile la bun sfârşit”, a spus el, în timp ce mulţimea râdea.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI