Ororile războiului: Soldații ruși violează femei ucrainene după ce le ucid soții

O deputată din Ucraina trage un semnal de alarmă și spune că soldații ruși violează și agresează sexual femei ucrainene în timpul invaziei.

Maria Mezențeva a vorbit într-un interviu despre un caz din Brovary, o suburbie a Kievului, unde o femeie a fost violată în fața copilului ei. Miercuri, procurorul general, Irina Venediktova, a declarat că atacul este investigat de autorități și că Ucraina a transmis Rusiei că a fost emis un mandat de arestare pentru militarul suspect, relatează The Guardian.

Mezențeva a spus duminică în interviul acordat pentru Sky News „Există un caz care a fost discutat pe larg recent, înregistrat și anchetat de biroul procurorului și nu vom intra în detalii… Dar este o scenă destul de înfricoșătoare, în care un civil a fost împușcat mortal în casa lui dintr-un orășel de lângă Kiev. Soția lui a fost – îmi pare rău, dar trebuie să o spun – violată de mai multe ori în fața copilului ei minor.” După atac, soldatul ar fi amenințat copilul.

Maria Mezențeva, care este șefa delegației permanente a Ucrainei la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei, a spus că aceste cazuri trebuie înregistrate și că „justiția trebuie să prevaleze”. Violul și agresiunea sexuală sunt considerate crime de război și o încălcare a dreptului internațional umanitar.

Ea a mai spus că multe cazuri similare nu sunt raportate și că speră că Regatul Unit poate transmite Ucrainei expertiză cu privire la modul de sprijinire a victimelor în urma acestor fapte.

„Sunt mult mai multe victime, nu doar acest caz care a fost făcut public de către procurorul general”, a spus ea.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI