Această țară anunță revenirea diplomaților la ambasada din Kiev

La câteva zile după vizita făcută la Kiev, premierul Sloveniei, Janez Jansa, a anunţat revenirea diplomaţilor din ţara sa în capitala Ucrainei.

Ambasadorul țării şi personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomaţii multor altor ţări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta.

Ucraina are nevoie de sprijin diplomatic şi diplomaţii Sloveniei se vor întoarce în curând la Kiev, a declarat şeful executivului sloven duminică seară, într-o postare pe Twitter prin care şi-a anunţat decizia, notează dpa.

Ambasadorul Sloveniei şi personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomaţii multor altor ţări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta, a relatat şi postul de televiziune sloven, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Jansa a călătorit la Kiev marţea trecută, în cadrul unei vizite-surpriză alături de omologii săi din Polonia şi Republica Cehă.

Cei trei s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmîhal pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina după invazia rusă începută în 24 februarie.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI