Focar de coronavirus în China! Numărul de cazuri de COVID-19 s-a dublat faţă de ziua precedentă

Numărul noilor cazuri de COVID-19 din China s-a dublat marţi faţă de ziua precedentă. Țara din care a izbucnit pandemia se confruntă în prezent cu cel mai mare focar de la începutul crizei sanitare.

Comisia Naţională de Sănătate a anunţat că au fost înregistrate 3.507 de cazuri noi în ultimele de 24 de ore, un număr în creştere faţă de 1.337 cazuri înregistrate cu o zi în urmă, conform The Associated Press.

Varianta ”Omicron ascunsă” (stealth Omicron), care are o răspândire rapidă, complică strategia de toleranţă zero a Chinei adoptată de autorităţi, care a reuşit să ţină virusul la distanţă până acum, de la începutul pandemiei în 2020, când oraşul Wuhan devenise focar de infecţie. China a înregistrat peste 10.000 de cazuri în primele două săptămâni din luna martie, un număr care a depăşit cu mult valurile anterioare.

Nu au fost raportate noi decese în focarele din China, iar numărul de cazuri rămâne scăzut în comparaţie cu alte ţări. Marea Britanie a înregistrat peste 444.000 de cazuri în ultima săptămână, iar Hong Kong a înregistrat 26.908 de cazuri noi doar luni.

Aproape trei sferturi din noile cazuri înregistrate în China au fost în Jilin, o provincie din nord-estul ţării, care a raportat 2.601 de cazuri. Focare similare au izbucnit în alte provincii şi oraşe mari din China, inclusiv Beijing şi Shanghai.

Locuitorii din Jilin au interdicţie de călătorie. Cele 9 milioane de locuitori din Changchun, capitala provinciei şi un centru de producţie auto, sunt în carantină de vineri, în timp ce autorităţile efectuează runde repetate de teste în masă atât în Chanchun, cât şi în oraşul Jilin.

Peste 1.000 de persoane din domeniul sanitar au fost transportate cu avionul din alte provincii, iar 7.000 de rezervişti militari au fost mobilizaţi pentru a gestiona situaţia.

Provincia Shandong a înregistrat cele mai multe cazuri noi, 106. Provincia Guangdong, din sud-est, unde metropola şi principalul centru tehnologic Shenzhen sunt carantinate de duminică, a raportat 48 de cazuri noi. Shanghai a avut 9, iar Beijing, 6.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI