Mesajul controversat al unui fost campion mondial la box din Rusia! De ce a decis Putin să invadeze Ucraina

Alexander Povetkin, fost campion mondial la box, a scris pe Instagram o postare prin care încearcă să justifice decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, susținând că unul dintre motive ar fi „lupta împotriva nazismului”.

Deși un număr important de sportivi s-au arătat solidari cu situația Ucrainei, Alexander Povetkin, fost campion WBA din 2011 până în 2013, a postat pe Instagram un mesaj prin care încearcă să justifice deciziile lui Vladimir Putin, folosindu-se de celebra frază „Există putere în adevăr”. Sergey Bodrov, celebru actor rus, este cel care a popularizat fraza.

„Există putere în adevăr. Celebra frază a lui Sergey Bodrov reflectă astăzi esența a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Am luptat pentru adevăr în toți acești ani, în timp ce slavii erau exterminați în zona Donbasului.

De aceea susțin decizia de invadare, de a lupta împotriva nazismului, care parazitează cu orice cost. Orice război are un final. Să facem ca acesta să se încheie în zilele următoare”, a declarat Alexander Povetkin.

Între timp, Vasiliy Lomachenko, fost campion mondial de box la categoria pană, a anunțat printr-o postare pe Facebook că s-a alăturat unui batalion de apărare de lângă Odessa.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI